16 ΣΧΟΛΙΑ

Βούρος για την Αγιά Σοφιά – OPAP Arena: Όποιος έρχεται εδώ θα… χάνει

Ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και ο αντιδήμαρχος της πόλης, Θάνος Λέκκας μπήκαν στο παλάτι της ΑΕΚ και μιλούν γι’ αυτό

Ο «Ε.Τ.» είχε την ευκαιρία με την ευγενική βοήθεια της δημοτικής αρχής Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας να μπει μέσα στην υπό κατασκευή αθλητική εγκατάσταση και να μεταφέρει την πρώτη αίσθηση, που με λίγα λόγια αναφέρει: «Θα γίνει ένα γήπεδο-κόσμημα».

Ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος (γνωστός χρόνια για την αγάπη του στην ΑΕΚ), με τον αντιδήμαρχο Θάνο Λέκκα (αρμόδιο τοπικής ανάπτυξης και αξιοποίησης Εθνικών και Κοινοτικών Πόρων) σχεδόν καθημερινά βρίσκονται στο εργοτάξιο.

Αλλωστε γνωρίζονται σχεδόν με όλους τους εργαζομένους εκεί και έδειξαν να ξέρουν πολύ καλά όλα τα… κατατόπια.

Ο κ. Βούρος, αεικίνητος, μάς συνόδεψε σε όλα τα σημεία του νέου γηπέδου που μπορούσαμε να πάμε με ασφάλεια, καθώς ακόμα ουσιαστικά είναι εργοτάξιο.

«Θα χρειαστεί ο κόσμος να κάνει λίγη υπομονή ακόμα. Είμαστε σε καλό δρόμο και αυτό που θέλουμε να ζήσουμε και να χαρούμε όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ δεν θα αργήσει, αλλά ακόμα πρέπει να περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούρος.

Τόνισε μάλιστα πως «το να φτιάχνει μια ομάδα το γήπεδο που θα στεγάσει την ιστορική της μνήμη και θα γίνει το σπίτι της είναι η πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία της. Φυσικά θα γίνει μια δυνατή έδρα.

Οποιος αντίπαλος έρχεται εδώ… θα χάνει (σ.σ.: χαριτολογώντας)».

Ο δήμαρχος επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως «είναι ένα μεγάλο έργο, πολύ σημαντικό και για την ΑΕΚ αλλά και για την περιοχή μας, που σίγουρα θα δώσει νέα ώθηση σε πολλούς τομείς.

Υπάρχει το αθλητικό κομμάτι, που είναι αυτονόητο, σαφέστατα θα προάγει την οικονομική ανάπτυξη της πόλης, υπάρχει το πολιτιστικό κομμάτι (με τα μουσεία που θα δέχονται επισκέψεις από σχολεία, συλλόγους) και πάνω από όλα είναι ένας χώρος που κρατάει ζωντανή τη μνήμη και τους συμβολισμούς που συνδέουν την ΑΕΚ με τη Ν. Φιλαδέλφεια».

Το «σπίτι» της ΑΕΚ αλλάζει όλη την περιοχή

Οι εργασίες στην «Αγ. Σοφιά» τρέχουν με ρυθμό που ανεβάζει την αισιοδοξία για την ολοκλήρωση του νέου γηπέδου μέσα στο 2021.

Τα έργα μέσα κι έξω από το γήπεδο έχουν διαμορφώσει ήδη την αρχική εικόνα μιας σύγχρονης κατασκευής που αναμένεται να προσφέρει πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους φιλάθλους και στους επισκέπτες.

Η πρόσβαση όπως και παλαιότερα είναι εύκολη είτε με τον ΗΣΑΠ (στάση Περισσός και λίγο περπάτημα) είτε από τη Δεκελείας με τα ΜΜΜ (λεωφορεία, τρόλεϊ) ενώ υπάρχει πρόβλεψη προσεχώς και για σταθμό Μετρό.

Η «γεωγραφία» του νέου γηπέδου δεν έχει αλλάξει συγκριτικά με το προηγούμενο και πίσω από την παλαιά θύρα 21 εκτείνεται το Αλσος, άλλο ένα σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας.

Πίσω από την παλαιά «σκεπαστή» εξελίσσεται το έργο της υπογειοποίησης (επί της οδού Φωκών) της κυκλοφορίας των οχημάτων ώστε στην επιφάνεια να γίνει πεζοδρόμηση σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Με βάση το γενικότερο πλαίσιο, οι χώροι πέριξ του γηπέδου για εμπορική χρήση θα είναι συγκεκριμένοι και με τρόπο που δεν θα αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της περιοχής ενώ θέματα όπως της στάθμευσης των μονίμων κατοίκων θα αντιμετωπιστούν με συνεργασία (μάλιστα υπάρχουν σκέψεις για χρήση μέρους του πάρκινγκ που θα φτιαχτεί για τους μόνιμους κατοίκους).

Λέκκας: «Το γήπεδο δίνει αναπτυξιακή ώθηση»

Οπως ανέλυσε στον «Ε.Τ.» ο αντιδήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Θάνος Λέκκας (υπεύθυνος για την τοπική ανάπτυξη, με αρμοδιότητα την αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων):

«Πρόκειται για ένα έργο που ξεπερνά τα στενά αθλητικά πλαίσια.

Είναι έργο σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας που θα κάνει την περιοχή μας ακόμα πιο γνωστή και θα προσελκύσει επισκέπτες από πολλές άλλες περιοχές και από πολλές άλλες πόλεις του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού μέσω των διεθνών αγώνων της ΑΕΚ και ενδεχομένως της Εθνικής μας ομάδας αλλά και μουσικών εκδηλώσεων, μιας και μπορεί να φιλοξενήσει κυρίως συναυλίες.

Με κεντρικό πόλο έλξης το νέο γήπεδο σαφέστατα θα προχωρήσουμε και δουλεύουμε ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση σε έργα αναβάθμισης στο Αλσος Ν. Φιλαδέλφειας αλλά και στη γύρω περιοχή.

Πρώτα απ’ όλα προχωράμε γρήγορα το θέμα της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στο Αλσος που είναι πολύ βασικό καθώς και σε αρκετά άλλα βασικά έργα βελτίωσης.

Από κει και πέρα, στόχος μας να αξιοποιήσουμε κάθε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Εχουμε την πεποίθηση ότι οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν με αφορμή το γήπεδο θα καλυφθούν σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό από τους δημότες μας.

Η εικόνα της πόλης μας με την ολοκλήρωση του νέου γηπέδου θα έχει αλλάξει.

Περιμένουμε με σεβασμό και αγάπη όλους όσοι θα έρθουν στην περιοχή μας με αφορμή το νέο γήπεδο αλλά περιμένουμε επίσης και οι επισκέπτες μας να δείξουν ανάλογη αγάπη και σεβασμό στην πόλη μας».

Πηγή: eleftherostypos.gr
Γράφεις ιστορία με καθημερινές προσφορές* & ενισχυμένες αποδόσεις (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
AEKara1821 - 17/10/2020 10:54

Δήμαρχε, αξιοποίησε το άλσος. Είναι ενα ανεκμετάλλευτο διαμάντι με φοβερή δυναμική.

Φτιάξε ένα κυλικείο, κάτι, μια τουαλέτα. Ρίξατε τον ¨'Κενταυρο" και δεν εχει να παρουμε ενα καφέ. Είναι ευκαιρία με το γήπεδο να απογειωθεί η περιοχή.

AEK_zavaras - 17/10/2020 20:19

Απο οσο εχει δημοσιευτει εδω και 2 χρονια η Περιφερεια εχει ταξει 800χιλ στον Δημο για το Αλσος...Δοθηκαν τελικα?θα δοθουν ? θα κανει ο Δημος τις απαραιτητες ενεργειες βελτιωσης του Αλσους με αυτα τα χρηματα?

victor21R - 17/10/2020 11:28

Αν και δεν μένω Αθήνα πραγματικά το άλσος της Ν.Φιλαδελφειας αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να γίνει πανέμορφο και πόλος έλξης . Μπορεί να πάρει και αυτό μεγάλη αξία από το γήπεδο αλλά και το ίδιο το γήπεδο από το άλσος. Είναι αλληλένδετα αυτά τα δύο μεταξύ τους και κάλο είναι να τα βλέπουμε ένα .

sempron_21 - 17/10/2020 14:31

Αν ήταν ο Βούρος δήμαρχος πριν 3 χρόνια το γήπεδο θα είχε χωριτικότητα 40,000

AEK_zavaras - 17/10/2020 20:16

το μονο σιγουρο οτι θα ηταν 2000 παραπανω αφου αναγκαστηκαμε να τις κοψουμε μπας και σταματησουν τις αντιδρασεις αλλα δυστυχως το μονο που εγινε ηταν να τις χασουμε.δεν εβγαιναν με τιποτα 40000 ακομα κι αν ειχαμε τον Δημο δικο μας!!θα κοβοταν στο ΣτΕ πιο ψηλο γηπεδο για να χωρεσει τοσο πολυ κοσμο.

garet - 17/10/2020 15:09

Δήμαρχε, τα συνοδά έργα μην καθυστερήσουν! ΜΟΝΟ ΑΕΚ

oloi_roufianoi_mikroi_meg - 17/10/2020 10:09

Και πάλι μαζί θα φωνάζουμε και θα πανηγυρίζουμε μέσα στο ναό μας πατέρα. Εσύ απο'κει ψηλά κι εγώ από το καρεκλακι.

asiaminor - 17/10/2020 14:33

Oι Πατεραδες μας να ειστε σιγουροι οτι,στον πρωτο αγωνα της ομαδας στην Αγια Σοφιά , θα ειναι στα διαρκειας της κιτρινομαυρης εξεδρας του ουρανου και θα μας καμαρωνουν.

Votzis - 17/10/2020 19:21

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ.....!!!ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ Κ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ!!ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ...!

Vasilis87 - 17/10/2020 14:47

Αχ φίλε μου και εμένα ο δικός μου είναι ψηλά εκεί στην original παραδείσου...κοιτάζει και αυτός όπως και όλοι οι πατεράδες μας που χάθηκαν ξαφνικά αυτό που έρχεται και θαυμάζουν μαζί μας....μακάρι να ήταν εδώ όλοι μαζί μας να μας πήγαιναν όπως τότε ξανά και ξανά στο γήπεδο....χέρι χέρι....τα καλύτερα έρχονται.... μόνο ΑΕΚ αδέρφια...

Kostas67 - 17/10/2020 13:23

Μαζί με τον δικό μου πατέρα φίλε και τόσους άλλους πολλούς που δεν πρόλαβαν ακόμα! Αν ο Βούρος ήταν δήμαρχος από την αρχή, τώρα ή θα ήμασταν μέσα ή στη χειρότερη θα μετράγαμε αντίστροφα για τα εγκαίνια!

jason21 - 17/10/2020 11:55

Δήμαρχε κάτι υπάλληλοι του δήμου που έφτασαν μέχρι τα δικαστήρια με την ΑΕΚ που παράνομα δεν υπογράψαν κάτι άδειες για να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο το γήπεδο τι έγινε? Δουλεύουν ακόμα στο γήπεδο?

an0nymous - 17/10/2020 11:22

Γηπεδάρα, αλλα φτιάξτε και το Αλσος όπως πρέπει να είναι δίπλα σ'αυτό το στολίδι να πέφτουν σαγόνια σε όποιος έρχεται.


Τίγρης!

kordelio21aek - 17/10/2020 10:42

Το αλλο ακρο στην δημαρχεια της Νεας Φιλαδελφειας. Απο τον πολεμιο και αντιπαθεστατο Βασιλλοπουλο στον συμπαθεστατο,Αεκτζη και υποστηρικτη Γιαννη Βουρο.

asiaminor - 17/10/2020 10:32

Έπρεπε να έρθει ΑΕΚ τζης Δημαρχος για να προχωρήσει το έργο.Δεν πειράζει.Φαινεται ήταν στο πεπρωμένο του έργου να γίνει και προωθηθεί μόνο απο κίτρινα χέρια!Οπως όταν ξεκίνησε η κατασκευη του Ναού ,απο τους πρόσφυγες προγόνους ,στον ίδιο Ιερό χώρο ,που το έφτιαξαν οι ίδιοι με τα χέρια τους.Πάνω και γύρω απ την Αγία Σοφία ένας άλλος Αέρας μια διαφορετική Ενέργεια θα αποπνέει.Κατι μου λέει ότι θα νοιωθουμε Αδιόρατα τον σφυγμό των χαμένων πατρίδων,Τις μνήμες απο την τελευταία... Συνέχεια μάχη του Κωνσταντινου Δραγατση ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ,που ως τελευταίος αυτοκράτορας φυλαξε τις Θερμοπυλες και ενέπνευσε την κόκκινη Μηλιά στο να ξανά βλαστήσει ,Τους Πατριάρχες που κοινωνούσαν Τους αυτοκράτορες και όλο το Βυζάντιο μεσα στην Αγία Σοφία ,Και ολα τα αλλά εκείνα ,που συντηρούν υπόσεινηδητα μεσα στις ψυχές μας το μεγαλείο της καταγωγής μας.Μπραβο λοιπόν και σε εσένα Βούρο!Η μεγάλη ώρα Ήγγικεν...

PALAIAFOKAIA1924 - 17/10/2020 10:29

ΑΕΚ ΜΙΑ ΖΩΗ!

ΕΠΟΜΕΝΟ