0 ΣΧΟΛΙΑ

ΗΠΑ: Απέλυσαν δασκάλα επειδή είναι ομοφυλόφιλη!

Απίστευτη καταγγελία από μια Αμερικανίδα δασκάλα

Η δασκάλα Μόνικα Τόρο Λισάντρο καταγγέλει ότι απολύθηκε από ένα ιδιωτικό σχολείο στην Φλόριντα των ΗΠΑ, όταν παραδέχτηκε πως είναι ομοφυλόφιλη.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η δασκάλα κατηγόρησε το σχολείο για «υποκρισία», καθώς δέχτηκαν να την διώξουν μετά από καταγγελία ενός γονιού που διαμαρτυρήθηκε για την ζωή που κάνει.

«Κάποιοι μας κατήγγειλαν ότι διατηρείς σχέση με μια γυναίκα, ότι συμμετέχεις σε παρελάσεις Pride και ότι στη σχολή χορού σου λαμβάνουν χώρα ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες» της είπαν οι διευθύνοντες του σχολείου, όπως υποστηρίζει η ίδια.

«Έμοιαζε σαν να ήμουν βρόμικη. Τους είπα "ναι, είναι αλήθεια" και εκείνοι είπαν: "δεν μπορείς να δουλεύεις εδώ". Μου μίλησαν για αμαρτία και για το πώς δεν θα επέτρεπαν ούτε σε έναν μοιχό να εργαστεί στο σχολείο. Μου είπαν ότι, αν δεν επιδιδόμουν σε ομοφιλοφυλικές δραστηριότητες, θα μπορούσα να παραμείνω ως δασκάλα. Περίμενα να μου πουν από λεπτό σε λεπτό ότι θα πήγαινα στην κόλαση», είπε η δασκάλα σύμφωνα με τον Guardian. Όταν απολύθηκε η Λισάντρο ξέσπασε σε κλάματα και μάλιστα ο διευθυντής του σχολείου της είπε να πει στα παιδιά πως θα παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους. Το θέμα της απόλυσής της όμως έγινε γνωστό γρήγορα και πήρε δημοσιότητα.

«Το σχολείο απαιτεί όλο το διδακτικό προσωπικό να συμφωνεί και να συμμορφώνεται με τη θέση μας για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, που βασίζεται στη διδαχή της Βίβλου που ζητά από όλους τους χριστιανούς να απέχουν από σεξουαλικές δραστηριότητες, εκτός της επαφής ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, στο πλαίσιο του γάμου», ανέφερε το σχολείο σε ανακοίνωσή του.

Να σημειωθεί πως η νομοθεσία της Φλόριντα δεν δίνει τη δυνατότητα στη 37χρονη να διεκδικήσει τη δουλειά της, καθώς μόλις 21 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομοθετήσει για τις διακρίσεις βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ