0 ΣΧΟΛΙΑ

Κοροναϊός-Τσιόδρας: 48 νέα κρούσματα, 20 νεκροί, 743 ασθενείς

Προστέθηκαν 48 κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, ενώ 743 είναι οι καταγεγραμμένοι ασθενείς. Στους 20 οι νεκροί από το απόγευμα της Τρίτης

Την ύπαρξη 48 νέων κρουσμάτων 743 συνολικά καταγεγραμμένων ασθενών από κορoναιό στην χώρα μας, γνωστοποίησε σήμερα 24-3, κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας , ο Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Την ίδια ώρα οι νεκροί είναι 20.

Όπως τόνισε ο κος Τσιόδρας 134 ασθενείς νοσηλεύονται με το 60% αυτών να είναι άνδρες. Στους 45 ανέρχονται παράλληλα οι διασωληνωμένοι ασθενείς και ο μέσος όρος ηλικίας τους ανέρχεται στα 68 έτη. Πρόκειται επίσης για άνδρες με υποκείμενα νοσήματα στην πλειοψηφία τους. Συνοψίζοντας τα στοιχεία που προκύπτουν αναφορικά με την εξάπλωση του ιού ανά τον πλανήτη ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως μέχρι στιγμής καταγράφονται 396.000 κρούσματα κορονοιού με 17.000 νεκρούς. Παράλληλα 103.000 ασθενείς ιάθηκαν. 

Επιπλέον, σημείωσε κάποια θετικά νέα. Πως, δυο ημέρες στη σειρά μειωμένος είναι ο αριθμός καταγραφών της νόσου και θανάτων στη γείτονα Ιταλία. Στην επαρχία Χουμπέι ο περιορισμός σταματά την Τετάρτη, εκτός από την Γουχάν όπου θα σταματήσουν τα μέτρα στις 8 Απριλίου, σημείωσε επίσης ο κ. Τσιόδρας. Ενώ, υπογράμμισε πως "οσο περισσότερο μελετούμε τον ιό, τόσο περισσότερο τον καταλαβαίνουμε. Μια από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες στην απόκριση. Δεν πρέπει να κάτσουμε ως αβοήθητοι παρατηρητές αυτής της κατάστασης", συνέχισε ο λοιμοξιολόγος, ο οποίος ανέφερε ως ένα από τα συμπτώματα του ιού και την ανοσμία, επικαλούμενος σχετικά τον Γάλλο σέντερ τον Γιούτα Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος έχει διαγνωστεί με κοροναϊό και ανέφερε, μόλις χθες, ότι έχει χάσει την αίσθηση της οσμής.

Πηγή: skai.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ